کبد چرب بیشتر از نوع غیر الکلی است و میتواند منجر به التهاب کبد و آسیب سلولی شود. آسیب مداوم به سلولهای کبدی میتواند عملکرد کبد را مختل کند و احتمال ابتلا به سرطان کبد و بیماریهای قلبی، مشکلات کلیوی و دیابت را افزایش میدهد.
کبد بزرگترین عضو بدن انسان و عملکرد اساسی آن هضم غذا، ذخیره انرژی، تنظیم قند خون و میزان کلسترول، پایش سموم بدن و مبارزه با بیماری و عفونتهاست.
سهم چربیهای اشباع و چربیهای ترانس را در رژیم غذایی خود محدود کنید و کمتر سراغ غذاهای سرخکردنی بروید.
ازآنجاکه کبد در ناحیهی سمت راست شکم قرار دارند، چربیهای تجمعیافته در این قسمت میتواند به سلولهای کبدی هم آسیب برساند.
این نوع میوه ها غنی از آنتی اکسیدان است و کبد را ترمیم می کند. برای دفع چربی از سلول های کبد، از انواع توت ها استفاده کنید.
سعی کنید در بعضی مواقع، بهجای فست فود، ورزش را جرو برنامهی تفریحی خود قرار دهید.
دلایل مختلفی برای ابتلای به کبد چرب معرفی شده است که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در ابتدا هیچ علائمی مشاهده نمیشود اما نه به این معنی کارایی کبد را تحت تأثیر قرار نگرفته است. بدن سازوکارهایی دارد که به سلولهای کبدی امکان بازسازی میدهد. اما آسیب مکرر میتواند باعث ایجاد زخم دائمی به شکل سیروز کبدی شود.
افراد مبتلا به بیماری کبد چرب معمولاً هیچ علائمی ندارند تا زمانی که بیماری به سیروز کبدی تبدیل شود.
سه بار در هفته، یک فنجان بروکلی بخورید تا کبدتان سالم بماند.
قند موجود در مواد غذایی توسط کبد به گلیکوژن تبدیل میشود. چنانچه عملکرد کبد مختل شود، اسیدهای چرب انباشته شده و کبد، چرب خواهد شد.
کبد چرب ناشی از تجمع چربی و التهاب آن است که در درجات مختلفی تحت عنوان گریدهای کبد کبد چرب حالت تهوع میاره چرب شناخته میشود. شناخت نشانههای هر مرحله، بررسی دقیق، تشخیص و درمان به موقع از پیشرفت گریدهای کبد چرب پیشگیری میکند.
بزرگتر شدن کبدن معمولا علایم خاصی از خود نشان نمیدهد؛ اما در مواردی میتواند با درد در ناحیهی سمت راست شکم همراه باشد.
در ادامه این مطلب ابتدا با برخی از مفاهیم ابتدایی درباره کبد چرب، گریدهای کبد چرب و راههای خانگی و توصیههای غذایی برای کمک درمان آنها پرداختهایم.